Kovo 27 d. Vilkaviškio r. Žaliosios Vinco Žemaičio pagrindinėje mokykloje 6-9 klasių mokiniams buvo organizuota paskaita-mokymai „Kaip suteikti pirmąją medicininę pagalbą“, kurią vedė visuomenės sveikatos specialistė Žydrūnė Čekanavičienė. Ji pasidalijo reikalingiausia informacija apie pirmąją pagalbą įvykus nelaimei. Buvo kalbėta apie pirmosios pagalbos teikimo svarbą, būdus, pagalbos iškvietimą. Taip pat mokiniai susipažino su pirmos pagalbos vaistinėlės turiniu, kaip stabdyti kraujavimą, kaip elgtis užspringus, netekus sąmonės ir kitais atvejais.

Praktiškai buvo demonstruojama kaip suteikti pirmąją pagalbą ir kokių klaidų nedaryti. Mokymuose buvo naudojamas gaivinimo manekenas, defibriliatorius ir užspringimo liemenė, skirta Heimlicho manevrui atlikti. Norintys mokiniai, tai išbandė praktiškai.

Kiekvienas iš mūsų gali susidurti su įvairiausiomis situacijomis, kuriose svarbu nepasimesti, nedelsiant pradėti gaivinimą ir išgelbėti žmogaus gyvybę. Todėl labai svarbu nuo pat mažens vaikus mokyti  pirmosios pagalbos suteikimo įgūdžių.

Visuomenės sveikatos specialistė Aušra Matulevičienė